Lóversenyzést Felügyelő Bizottság

magánszemély által üzemeltetett hivatalos honlapja
  Főoldal    Rólunk    Határozatok    Közlemények    Statisztikák    Szabályzatok    Linkek    Elérhetőség  
HATÁROZATOK ügető HATÁROZATOK (2021. május 4.)
 
57/2021.: az LFB Vicen Pál idomárhajtó fellebbezését (2021. március 30-án Uptown Boy M nevű ügető idomítási helyen történt dopping mintavétele pozitív eredménnyel (Phenylbutazone) zárult) elutasítja és a V.I. döntését helyben hagyja, továbbá a működési engedélyét 2021. május 11. napjától 2021. augusztus 11. napjáig visszavonja.
A Kezelési Naplót a tréningtelepi dopping mintavétel időpontjában a mintavétel során az idomár, vagy meghatalmazottja nem tudta bemutatni. A Kezelési Napló hiányáról, a ló kezeléséről a tréner nem tett bejelentést a Versenyszervezőnek.
A hatályos Általános gyógykezelési és dopping mintavételi szabályzat 301. §-nak 27. pontja alapján „…Az istállóban jelen lévő idomár vagy meghatalmazottja köteles bemutatni az istállóban tartott, tréningbe vett lovak Kezelési Naplóját …”.
„… Az idomítási helyen Kezelési Napló hiányában doppingvizsgálatra került ló mindenféle gyógyszertől és gyógykezeléstől mentesnek tekintendő.”
305. §-nak 49. pontja alapján „A Kezelési Napló kitöltésének elmulasztását a tréner köteles jelenteni az Általános gyógykezelési és dopping mintavételi szabályzat 2.5. pontja és a 9.1.5. pontja szerint a Versenyszervező felé…”
 
  © 2018